Nieuwsbericht

HIER Klimaatpenning voor het KNMI

24 juni 2011

Het KNMI heeft vanmiddag de HIER Klimaatpenning mogen ontvangen uit handen van Prinses Laurentien. De Klimaatpenning is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne om uitzonderlijke en succesvolle inzet voor versnelde oplossingen van het klimaatprobleem te prijzen. Dit jaar wordt de penning voor de tweede keer uitgereikt.

Het HIER Klimaatbureau vindt dat het KNMI op een waardevolle wijze bijdraagt aan kennis en begrip van klimaatverandering. Het KNMI levert volgens het HIER Klimaatbureau een essentiële bijdrage aan de erkenning van oorzaak, reikwijdte en urgentie van het klimaatprobleem. Het wordt gewaardeerd dat dit niet alleen op wetenschappelijk terrein gebeurt, maar ook in informatieve en communicatieve zin waarbij het maatschappelijk debat niet wordt geschuwd. Naast het KNMI hebben Jules Kortenhorst en Stichting Urgenda de Klimaatpenning gekregen tijdens de Klimaatborrel op vrijdag 24 juni in Utrecht. Voormalig CDA-kamerlid Jules Kortenhorst is voorzitter van de European Climate Foundation. Stichting Urgenda is een actieorganisatie die Nederland via innovatie sneller duurzaam wil maken met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Tijdens de Klimaatborrel in Utrecht ontmoeten wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, politiek en media elkaar om te praten over de gevolgen van klimaatverandering. De HIER Klimaatcampagne is een initiatief van ruim dertig maatschappelijke organisaties die samen werken aan oplossingen van het klimaatprobleem. De eerste drie HIER Klimaatpenningen zijn vorig jaar gegaan naar voormalig VN-klimaatonderhandelaar Yvo de Boer, ProRail en de Nationale Postcode Loterij als meest inspirerende versnellers van klimaatoplossingen.

Uitreiking van de HIER-klimaatpenningen met v.l.n.r. directeur Stichting Urgenda Marjan Minnesma, hoofddirecteur KNMI Frits Brouwer, Prinses Laurentien en voorzitter van European Climate Foundation Jules Kortenhorst. Bron HIER.nu

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. Groeiseizoen start eerder en eindigt later

    Ook dit jaar ontwaakte de natuur weer vroeg uit haar winterslaap door de hoge temperaturen in feb...

    01 mei 2024 - Klimaatbericht
  2. April was extreem nat, vrij warm en aan de sombere kant

    Gemiddeld was april met een temperatuur van 10,8°C tegen 9,8°C normaal, warm. Maar de maand was o...

    30 april 2024 - Nieuwsbericht
  3. De klimaatstreepjescode van Koning Willem-Alexander

    Zaterdag viert Koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Hoe is het klimaat tijdens zijn lev...

    24 april 2024 - Klimaatbericht
  4. Europa was in 2023 uitzonderlijk warm en nat

    Het jaar 2023 was – wederom – een jaar vol extremen in Europa; één van de natste jaren in de meti...

    22 april 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten