Nieuwsbericht

Herfst in de zomer

25 juni 2007

Dinsdag, 26 juni, trekt een actieve storing over Nederland, waardoor het vooral langs de kust flink waait. Verder wordt het op veel plaatsen een regenachtige dag. Het lijkt wel herfst. Houd de berichten van het KNMI in de gaten.

Zomerstormen kunnen met name watersporters,  houders van strandtenten en deelnemers aan het verkeer in de problemen brengen. Bomen die vol in blad staan kunnen de wind moeilijk verdragen, vooral als het ook hevig regent. De meeste stormen komen voor in de periode oktober-april, maar ook in het zomerhalfjaar kan het hard waaien.

Meer over zomerstormen vindt u via de links aan de rechterkant van deze pagina.

Groot Brittannie kampte gisteren, maandag 25 juni, vooral met veel regen en overstromingen. In het noorden van Engeland heeft dit maandag aan zeker drie mensen het leven gekost. In de omgeving van Hull was zelfs de noodtoestand uitgeroepen. Vandaag, 26 juni, vallen daar plaatselijk nog een paar buien. Het blijft er ook de komende dagen onbestendig weer.

Terwijl het weer in noordelijk Europa koel en nat is, is het in Italie en Griekenland ontzettend heet. Op veel plaatsen In zuid Italie en op de meeste plaatsen in Griekenland loopt de middagtemperatuur op tot meer dan 40 graden! Op Meteoalarm.eu (zie link aan rechterzijde) is in één oogopslag te zien waar het in Europa bijzonder weer is. Zo kleurden Griekenland en Italie vandaag, dinsdag 26 juni, rood.

Op de website worden burgers gewaarschuwd voor slecht weer in ongeveer twintig landen. De weerinstituten maken daarbij gebruik van vier kleuren om de weersituatie aan te geven. Groen betekent dat de situatie normaal is. Geel staat voor een waarschuwing zonder alarmering. Een weeralarm wordt aangegeven met oranje, terwijl rood een bijzonder weeralarm aangeeft.

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. De klimaatstreepjescode van Koning Willem-Alexander

    Zaterdag viert Koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Hoe is het klimaat tijdens zijn lev...

    24 april 2024 - Klimaatbericht
  2. Europa was in 2023 uitzonderlijk warm en nat

    Het jaar 2023 was – wederom – een jaar vol extremen in Europa; één van de natste jaren in de meti...

    22 april 2024 - Klimaatbericht
  3. Toename broeikasgas methaan in hogere versnelling

    Wereldwijd warmt het klimaat op doordat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer steeds verd...

    17 april 2024 - Klimaatbericht
  4. De hoofdmoot van de jaarneerslag

    Alle regen in een jaar opgeteld bedekt Nederland gemiddeld met een laag water van 85 centimeter. ...

    15 april 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten