Nieuwsbericht

Gerard van der Steenhoven gestart als hoofddirecteur KNMI

03 februari 2014

Op 3 februari 2014 heeft dr.ir. Frits Brouwer het directoraat van het KNMI overgedragen aan prof.dr. Gerard van der Steenhoven. Frits Brouwer heeft deze functie bijna tien jaar bekleed.

Gerard van der Steenhoven was van september 2008 tot en met januari 2014 als decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen verbonden aan de Universiteit Twente (UT). Onder zijn leiding is de instroom van studenten bij de faculteit sterk gegroeid, is er een nieuw personeelssysteem voor talentvolle wetenschappers ingevoerd, is het vraag gestuurd onderzoek aanzienlijk toegenomen en is de Twente Graduate School voor promovendi opgericht.

Voorafgaand aan zijn decanaat bij de UT was Van der Steenhoven verbonden aan het Nationaal instituut voor subatomaire fysica, Nikhef, in Amsterdamen – daarvoor – aan het Massachusetts Institute of Technology in de VS. Daarnaast was hij van 2000 tot 2008 bijzonder hoogleraar experimentele natuurkunde bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is Van der Steenhoven van 2007 tot 2013 voorzitter geweest van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NVV) en is hij sinds 2009 voorzitter van de Scientific Advisory Committee van het FOM-instituut DIFFER in Nieuwegein, waar fundamenteel energieonderzoek wordt verricht.

Vanaf 1 februari 2014 bestaat de directieraad van het KNMI naast Van der Steenhoven uit Myriam van Rooij en Wouter Nieuwenhuizen.

Frits Brouwer draagt het directoraat van het KNMI over aan Gerard van der Steenhoven (foto: Patricia van der Kooij, KNMI)

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. Vijf jaar na het nationale hitterecord van 40,7℃

    De zomer van 2024 heeft tot nu toe nog geen langdurige of intense hitte gekend. Vijf jaar geleden...

    24 juli 2024 - Klimaatbericht
  2. Canadese bosbrandrook kleurt onze zonsondergang

    Deze maand pakten dikke rookwolken zich samen boven de bossen in Oost-Canada. Binnen zeven dagen ...

    23 juli 2024 - Klimaatbericht
  3. Early Warning Podcast - vervolg op succesvolle KNMI-podcastserie

    Het klimaat verandert en dat merken we bijna iedere dag. Het KNMI is de afgelopen jaren veranderd...

    22 juli 2024 - Nieuwsbericht
  4. 200 jaar geleden is het broeikaseffect ontdekt

    Hoera, het broeikaseffect is tweehonderd jaar oud! Of in ieder geval de eerste beschrijving ervan...

    17 juli 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten