Foto: Wiebe Kiestra

Schrijf je in voor de open dag van het KNMI!

15 augustus 2024

Op zaterdag 5 oktober opent het KNMI de deuren voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap. Kom langs bij het KNMI in De Bilt en dompel jezelf onder in de boeiende wereld van weer, klimaat en seismologie. We beloven je een dag vol verwondering en activiteiten voor het hele gezin, jong en oud! Vanaf vandaag kan je je inschrijven.

Programma

Op zaterdag 5 oktober tussen 12.30 – 16.30 uur kan je een kijkje nemen achter de schermen van weer, klimaat en seismologie. Kun je door te springen een aardbeving veroorzaken? En hoe hard waait het eigenlijk bij windkracht 4? Ook kun je worden rondgeleid over het KNMI-meetveld. Verder kun je met wetenschappers in gesprek over klimaatverandering.  Dit en veel meer kan je verwachten op de open dag. Houd deze webpagina in de gaten voor meer informatie.

Inschrijven

Schrijf je in voor de open dag via deze link. Zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar moeten registreren. Als je je inschrijft, rekenen we op je komst.

Bereikbaarheid

Het KNMI is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per fiets, daarom adviseren wij om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Op het terrein van het KNMI is op 5 oktober een fietsenstalling ingericht. Het is niet mogelijk om met de auto te komen; er is géén parkeergelegenheid. Vanaf P+R Utrecht Science Park rijden gratis pendelbussen naar het KNMI en weer terug. Meer informatie hierover volgt. 

Open dag 2022. Foto: Wiebe Kiestra
Open dag 2022. Foto: Wiebe Kiestra
Open dag 2022. Foto: Wiebe Kiestra

Over het KNMI

Het weer is grillig, de bodem beweegt en het klimaat verandert. Voor onze veiligheid en welvaart moeten we weten welke risico’s en kansen dit oplevert. En: hoe we ons het beste kunnen voorbereiden. Die kennis heeft het KNMI in huis als het nationale kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie. Betrouwbaar, onafhankelijk en gericht op wat Nederland nodig heeft.

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. Vulkaan IJsland opnieuw uitgebarsten

    Op het schiereiland Reykjanes in het zuidwesten van IJsland is op donderdag 22 augustus om 23.26 ...

    23 augustus 2024 - Nieuwsbericht
  2. Afname Arctisch zee-ijs gaat met horten en stoten

    Tussen 1992 en 2006 smolt het zee-ijs in het noordpoolgebied in rap tempo, maar sindsdien verloop...

    21 augustus 2024 - Klimaatbericht
  3. Nederlands festivalweer is in beweging

    Het festivalseizoen van 2024 is alweer goed op weg. Door de relatief natte zomer moesten de regen...

    14 augustus 2024 - Klimaatbericht
  4. Volg het klimaat op de voet

    Het klimaat op aarde is aan het veranderen door de verbranding van fossiele brandstoffen. En die ...

    07 augustus 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten